האתר בשלבי פיתוח אחרונים, מתנצלים על אי נעימות הזמנית :)

טיפול ושיקום

טיפול ושיקום הם שני מרכיבים חשובים ומשלימים בתהליך ההחלמה שלנו. הם מאפשרים לנו לשפר את איכות חיינו.

הטיפול נותן מענה לבעיה או למצוקה הנפשית שאנחנו מתמודדים איתה, והשיקום מסייע לשפר את התפקוד שלנו בתחומי חיים שונים. 

יש כיום רצף של שירותי טיפול ושיקום: מאשפוז, דרך טיפול נפשי בקהילה, ועד קבלה של שירותי סל שיקום. רצף שירותים זה מייצג שלבים שונים בהתמודדות עם מצוקה נפשית ובמסע ההחלמה שאנו צועדים בו.

בחלק זה אנו מזמינים אתכם  ללמוד על הזכויות שלכם לקבלת טיפול נפשי בקהילה, על סל שיקום ועל הזכויות באשפוז פסיכיאטרי, בכל טיפול רפואי וכן בטיפול נפשי בזמן השירות הצבאי. 

מהו טיפול נפשי בקהילה?
טיפול נפשי הוא טיפול שיכול לעזור לנו לשפר את החיים שלנו. כמו כל טיפול רפואי אחר, גם טיפול נפשי אפשר לקבל בקהילה. כיום, רוב האנשים שמקבלים טיפול נפשי, מקבלים את הטיפול במרפאות קופת החולים הקרובות לביתנו. קופת החולים אחראית לתת לנו טיפול לנפש וטיפול לגוף. בחלק זה של האתר יש סיכום כללי של הזכויות שלנו וסרטונים של עמיתה לזכויות ושל נציגה של משרד הבריאות.
סל שיקום
סל שיקום הוא סל שירותים שנועד לסייע לנו בתחומי חיים שונים. לכל אדם מותאם סל שיקום אישי, בהתאם למטרות וליכולות שלו. את הזכאות של סל השיקום מקבלים ממשרד הבריאות. בחלק זה תוכלו ללמוד מהו סל שיקום, כיצד נקבל אותו, ומי יכול לסייע לנו בתהליך קבלת הסל. נלמד יחד מהי וועדת סל שיקום ואיך מומלץ להתכונן אליה. כמו כן, נכיר את התחומים השונים בהם סל שיקום יכול לעזור לנו ונבין כיצד ניתן להחליף או לחדש שירותי שיקום. לבסוף, נוכל למצוא מידע על שירותים מותאמים לאוכלוסיות ייעודיות.
זכויות באשפוז פסיכיאטרי
לפעמים אנו נמצאים במצב נפשי הדורש אשפוז. מטרת האשפוז היא להביא אותנו לאיזון ולעזור לנו לחזור לתפקוד ולשגרת החיים שלנו. במהלך האשפוז יש לנו זכויות רבות שחשוב שנכיר. בחלק זה נוכל למצוא מידע בנוגע לזכויות שלנו באשפוז מרצון או באשפוז בכפייה, כמו הזכות לקבלת טיפול ומידע, הזכות לסודיות, הזכות לחוות דעת נוספת, הזכות לחופש תנועה ועוד. בנוסף לכך, נלמד מהם בדיקה וטיפול מרפאתי בכפייה ומהי ועדה פסיכיאטרית מחוזית. נבין באילו מקרים מותר להשתמש באמצעי הגבלה (קשירה או בידוד) במהלך אשפוז וכיצד אפשר לערער על אשפוז בכפייה.
טיפול נפשי בצבא
הגיוס לצה"ל הוא נקודת ציון חשובה ומרכזית בחייהם של צעירים רבים בישראל. המעבר מהחיים האזרחיים למסגרת הצבאית יכול להיות מאתגר ולעורר חוסר ודאות וחששות. המידע בחלק זה מיועד לצעירים המתמודדים עם קושי נפשי, המעוניינים להתגייס לצבא, להתנדב לשירות צבאי או לעשות שירות אזרחי במקום הצבא (שירות לאומי). נכיר את תהליך המיון ואת האפשרויות השונות העומדות בפנינו וכן נלמד על הטיפול הנפשי שאפשר לקבל במהלך הצבא.
זכויות בטיפול רפואי
המידע הרפואי על הטיפול בבריאות הנפש הוא פרטי ואישי. הצוות של קופת החולים חייב לשמור על הפרטיות שלנו. הצוות בקופת החולים מקבל רק מידע שחשוב לו לקבל כדי שיוכל לעזור לנו. בחלק זה של האתר נלמד מי מהצוות הרפואי מקבל את המידע, באילו מקרים מותר לקופת החולים להעביר את המידע לגורמים אחרים, ומה הזכויות שלנו בתחום זה.

נושאים שיכולים לעניין אותך

יש לכם שאלה?

אנחנו כאן בשבילכם