צוות התכנית

צוות התכנית

עמית לזכויות

בן 32, מרצה ב"עמיתים לזכויות", מתמודד נפש עם רקע של התמכרות לסמים. יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, ואני חולה על יוגה ועל אנימציה יפנית. מבחינתי העבודה ב"עמיתים לזכויות" היא שליחות, וגם חלק מתהליך ההחלמה שלי. יש משל בודהיסטי על נתינה שאומר שאנחנו כמו כד. הכד מבקש להתמלא באנרגיה רוחנית חיובית, אבל זה לא מספיק להתמלא, צריך לרענן את מה שנכנס. אחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי נתינה לאנשים אחרים. כך מתפנה מקום לדברים חדשים שיכולים למלא אותנו. זאת בדיוק ההרגשה שלי בעבודה ב"עמיתים לזכויות".

עמיתה לזכויות

בת 34, מגבעת יואב שבדרום רמת הגולן. מגיעה מעולם הטיפול והרפואה הטבעית, בעלת עסק קטן לרוקחות טבעית ומעבירה סדנאות בתחום. הים הוא המקום האהוב עליי מכול. אני שואבת ממנו המון כוחות, נחת ונחמה. טיפול בגינה ובצמחים הוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות. הגעתי השנה ל"עמיתים לזכויות" ואני מודה על כך מאוד. אני חושבת שזו תוכנית עם אג'נדה מבורכת ועם רצון ליצור שינוי אמיתי בתחום, ואני שמחה מאוד לקחת בה חלק. אני מאמינה בתהליכי החלמה ובמציאת דרכים שיאפשרו לכל אחד ואחת לחיות חיים מלאים ושלמים.

עמיתה לזכויות

אמא לשלוש בנות ובן, סבתא לשניים. אני אוהבת לבשל ולצייר ונהנית מהטבע. אני עובדת ב"עמיתים לזכויות" כשלוש שנים, ועד לאחרונה הייתי העובדת היחידה במגזר הערבי בארץ. שנים רבות חייתי במתח ובחרדה עקב ההתמודדות עם המחלה, ועבר זמן עד שצברתי ידע במידה מספקת. כעת אני רוצה להעביר את הידע לאחרים ולהקל עליהם את תהליך ההתמודדות.

עמית לזכויות

בן 57, אב לארבעה ילדים, מרצה ויועץ ב"עמיתים לזכויות", רכז טכנולוגיות וחדשנות. עבדתי שנים רבות בתקשורת. לאחר משבר נפשי, התוודעתי לתוכנית "עמיתים לזכויות" והחלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים: להשתמש בידע ובניסיון שלי כדי לעזור למתמודדים אחרים במיצוי זכויות ובתהליך ההחלמה שלהם. בזכות הניסיון שצברתי, אני גם מלווה אנשים בהתמודדות הנפשית שלהם לא במסגרת העבודה שלי. הידע מניסיון שצברתי משמש אותי בעבודה וגם בחיי הפרטיים כדי לעזור לאנשים.

עמיתה לזכויות

בת 36 מאשדוד, אימא לילד מקסים בן 6 ולכלבה בת 7. בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה בהצטיינות מטעם האוניברסיטה הפתוחה. מרצה בתוכנית "עמיתים לזכויות" בתחום מיצוי זכויות, סטיגמה והחלמה. חובבת ים, טבע וטיולים. עוסקת זה כעשור בתחום בריאות הנפש ובעבודה עם נוער בסיכון. אוהבת מאוד לעזור לאנשים, להדריך ולכוון. אני מאמינה במטרות של "עמיתים לזכויות", נהנית מהעבודה ושמחה להיות חלק משינויים חיוביים בחיי אנשים.

עמיתה לזכויות

בת 35 מעפולה. למדתי כתיבה בבית הספר לקולנוע סם שפיגל, ותקשורת במכללת עמק יזרעאל. בנוסף לכתיבה אני גם אוהבת לצלם, לסרוג ולרקום, ואם תפגשו אותי ברחוב, אל תיעלבו אם אפסיק את השיחה כדי ללטף חתול שבמקרה עובר לידנו. אני עובדת ב"עמיתים לזכויות" מתוך תחושת שליחות. כמתמודדת נפש שיש לה הכוח הנפשי לדבר על הנושא, אני רוצה להשתמש בכוחי כדי לעזור למתמודדים אחרים. זאת מבחינתי זכות גדולה להיות חלק מתוכנית שעוסקת בניסיון להפוך את החברה שלנו למכילה ומבינה יותר, כזאת שלמתמודדים קל לממש בה את הזכויות שלהם ולחיות בקהילה ללא חשש מסטיגמות.

עמית לזכויות

בן 45, מתגורר בחדרה, נשוי ואב לשתי בנות. אני הנדסאי אלקטרוניקה בהכשרתי. מגיל 18 אני צולל בים, ואוהב לנגן בפסנתר ובסקסופון. בחמש השנים האחרונות אני עוסק בשיקום, ובשלוש השנים האחרונות עובד כמרצה בתוכנית "עמיתים לזכויות".

עמיתה לזכויות

בת 54, גרה בגבעתיים עם בן זוגי, בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ותואר שני בתרפיה בשילוב אומנויות. התחביבים שלי הם ספורט, כתיבה, גידול בעלי חיים וגינון בגינה שלי. אני עובדת ב"עמיתים לזכויות" כשש שנים ומוצאת סיפוק רב בהזדמנות לחלוק עם מתמודדים, עם בני משפחה ועם אנשי מקצוע את הידע שלי בנושא הנגשת זכויות, המבוסס על ניסיון. אני צומחת בעבודה מבחינה אישית ומקצועית.

עמית לזכויות

בן 38, נשוי ומתגורר ברעננה. אני חובב ספורט ואגרוף תאילנדי. זו זכות עבורי לתת כלים לאנשים כדי לחולל שינוי בחייהם, הן בתפיסות על סטיגמה והן בהנגשת ידע בבריאות הנפש. אני רוצה שלאנשים יהיה טוב. אני נרגש להיות חלק מתהליך ההחלמה של אנשים דרך מיצוי זכויותיהם.

מנהלת אזור מרכז

בת 31, גרה ביפו. אוהבת לכתוב, עושה מדיטציות, נהנית מסוגים שונים של ספורט ומבילוי זמן איכות עם אנשים שאני אוהבת. בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בעבודה סוציאלית. הגעתי לעבוד ב"עמיתים לזכויות" אחרי עבודה בכמה מסגרות שונות של שיקום בבריאות הנפש. בדרך פגשתי לא פעם ולא פעמיים אנשים שמחמיצים זכויות משמעותיות שהיו יכולות לתמוך בהם. התוכנית עוזרת להנגיש ידע מהותי עבור אחרים, כך שיוכלו בעצמם לבחור, לדרוש ולמצוא את הדרכים המדויקות והמתאימות להם כדי להיטיב את חייהם.

מנהל אזור ירושלים ודרום

בן 52 ממיתר, אב לחמישה. אני אוהב לקרוא, לטייל ולבלות עם המשפחה. לאחר שנים רבות בעבודה עם ילדים ובני נוער בסיכון, הגעתי לתחום השיקום בבריאות הנפש, ואני מוצא אותו מעניין, מרתק ובעל חשיבות חברתית רבה. החזון של תוכניות "עמיתים" – החלמה באמצעות הקהילה – הוא חזון מעורר השראה ואני מאמין בו מאוד. ב"עמיתים לזכויות" אנחנו מנגישים מידע לכל מי שזקוק לכך. בעיניי זה עיקרון חשוב שתורם רבות לניידות (מוביליות) חברתית, כלומר ליכולת של מתמודדים ובני משפחותיהם לשנות את מעמדם הכלכלי-חברתי, ומדגיש את זכות הבחירה של כולנו.

מנהלת התוכנית

בת 38 מתל אביב, אם לשניים. בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול ותואר שני בייעוץ ארגוני, בהצטיינות. אני מתרגלת יוגה נשית וטאי צ'י מדי יום, אוהבת מאוד לטייל בטבע בארץ ובעולם ולבלות עם המשפחה והחברים, וכל שנה משתדלת ללמוד משהו חדש. עובדת ב"עמיתים" כבר שתים-עשרה שנים בתפקידים שונים. מאמינה מאוד ביכולת של סיפורים אישיים לחולל שינוי ובכך שזו הדרך הטובה ביותר ללמוד ולהבין דברים לעומק. אני חושבת שמיצוי זכויות הוא אחד האתגרים הגדולים ביותר שעומדים בפני כל אדם, ועל אחת כמה וכמה כשניצבת בפניו התמודדות נפשית או רפואית אחרת. עם זאת, לזכויות יש חשיבות מכרעת כדי להצליח להתמודד עם המצבים האלה. אני גאה בכך שאנחנו פועלים מדי יום כדי להגיע לאנשים רבים ככל האפשר ולחולל שינוי, ולו קטן, בחיים האישיים שלהם ובחברה כולה.

״טיפול נפשי בקהילה – הרפורמה בבריאות הנפש״

הזמנת הרצאות לארגונים

מלאו את הטופס ואנו נחזור אליכם בהקדם