יש כמה סוגים של אשפוזים, בכללם אשפוז מרצון ואשפוז בכפייה. בחלק זה נעסוק באשפוז מרצון.
במידה שאנחנו רוצים להתאשפז וקיימת סיבה לאשפוז, נצטרך לפנות לחדר המיון בבית חולים פסיכיאטרי או למחלקה פסיכיאטרית בבית חולים כללי, ולחתום על הסכמה לאשפוז מרצון ולקבלת טיפולים רפואיים. ההחלטה הסופית על האשפוז תתקבל לאחר שנעבור בדיקה רפואית.
לפני חצי שנה הייתי בדיכאון קשה. הטיפול התרופתי שלקחתי לא עזר, הפסקתי לתפקד, ירדתי במשקל והמצב הפך לגרוע יותר מיום ליום. הבנתי שאני נמצאת במצב רע ומסוכן. בעקבות כך פניתי לבית חולים פסיכיאטרי, ולאחר בדיקה הסכמתי להתאשפז. התקופה שבה הייתי מאושפזת לא הייתה פשוטה, אבל היום אני יודעת שזה מה שהייתי צריכה לעשות בשביל להתאזן.
סימה, בת 52, כפר אחים
אימא שלי הגיעה למחלקה שאושפזתי בה, כדי לענות על שאלות של הצוות הרפואי. הפרטים שהיא נתנה על התפקוד שלי ועל האופן שבו המצב השתנה בשבועות האחרונים, עזרו לצוות לקבל תמונה מלאה יותר ולבנות בשבילי תוכנית טיפול לתקופת האשפוז.
נתנאל, בן 25, ירושלים
היכן נוכל להתאשפז?
איזה טיפול רפואי נקבל?
שחרור מאשפוז
כמטופלים שאושפזו בהסכמה, נוכל בכל זמן לבקש להשתחרר מבית החולים.
• כדי להשתחרר מבית החולים, נחתום על טופס בקשה. במקרים שבהם הצוות יחשוב שאפשר לשחרר אותנו, נשוחרר תוך 48 שעות ממועד הגשת הטופס.
• במקרים שבהם מנהל בית החולים חושב שהמצב שלנו אינו מאפשר שחרור אלא מצריך אשפוז בכפייה, הוא יוכל להחליט לפעול באחת משתי הדרכים הבאות לפי שיקולו:
מהם מרכזים לטיפול יום ואשפוז יום?
מי זכאי לשירות זה?
אנשים מגיל 18 ומעלה הסובלים מהפרעה נפשית או ממחלת נפש במצב חריף, שבגלל מצבם זקוקים למסגרת טיפול יומית פעילה, אך אינם זקוקים לטיפול במסגרת אשפוז מלא, ויש להם מסגרת משפחתית (או טיפולית) תומכת בקהילה.
כיצד ממשים זכות זו?
״טיפול נפשי בקהילה – הרפורמה בבריאות הנפש״
מלאו את הטופס ואנו נחזור אליכם בהקדם