עמוד הבית הרצאות ההרצאות שלנו

ההרצאות שלנו

סיפור אישי

המסע למימוש זכויות – סיפור אישי על התמודדות ומיצוי זכויות

במפגש תשמעו סיפור אישי של אחד העמיתים לזכויות ואת המסע האישי שלו לעבר חיים משמעותיים לצד ההתמודדות הנפשית. במפגש העמית משתף בסיפור החיים שלו, בתהליכי המשבר הנפשי, בתהליכי ההחלמה ובזכויות שסייעו לו בדרך. המטרה של המפגש היא לקבל השראה, מוטיבציה ולחשוב באילו פעולות אנחנו נבחר על מנת לשפר את איכות החיים שלנו.

בעבור בני משפחה, אנשי מקצוע והקהל הרחב, ההרצאה עשויה לעורר אמפתיה ולהמחיש את המשמעות הרבה של תמיכה במתמודדים. כמו כן, על ידי מפגש ישיר והכרות עם סיפורו האישי של המתמודד ההרצאה תורמת למזעור הסטיגמה האישית והחברתית.

נגישות

נגישות בבריאות הנפש – המגבלה שקופה

נגישות היא התאמה של הסביבה לאדם כך שיוכל לצרוך שירותים בצורה עצמאית ושוויונית.
לעומת מגבלות פיזיות, מגבלה נפשית אינה נראית לעין. הדבר מייצר פעמים רבות מצב בו המרחב הציבורי אינו מותאם עבור צרכיהם של אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית.

במפגש זה העמית לזכויות יציג מידע על כל זכויות הנגישות שתוכלו להשתמש בהן בקבלת שירות (בבנק, בדואר, בסופר, במשרדי ממשלה, בעסקים ועוד). בנוסף, יציג גם המלצות וטיפים משמעותיים כיצד תוכלו להתכונן לקבלת השירות ומה לעשות כשאתם מגיעים לשירות כדי לקבל שירות שמתאים לכם בצורה נעימה ונוחה.

שירותי סל שיקום

סל שיקום – כל הזכויות שכדאי להכיר

קבלת סל שירותי השיקום של משרד הבריאות הינה זכות המגיעה לכל אדם עם 40% נכות נפשית ומעלה. סל השירותים של סל שיקום עוסק בתחומי חיים מגוונים ומטרתו לסייע לנו לשפר את איכות החיים שלנו וההשתלבות בחברה.

במפגש העמית לזכויות יסביר אודות שירותי השיקום השונים, על תנאי הזכאות לסל, על דרכי הפנייה לקבלת הסל ובקשת השירותים, ועל האפשרות לבקש או להחליף שירותים. העמית לזכויות ישתף בדוגמאות מניסיונו האישי בתהליך קבלת סל השיקום; על הקשיים שעלולים לצוץ וכיצד להתמודד איתם, ועל ההצלחות שחווה בעקבות התמיכה שקיבל מהשירותים השונים.

סטיגמה

סטיגמה בבריאות הנפש – בואו נדבר על זה

סטיגמה הינה תופעה חברתית רחבה הנוצרת על רקע השתייכותו של האדם לקבוצה מסוימת ולא על בסיס היכרות עימו. בבריאות הנפש מושרשת סטיגמה שלילית אשר לה השלכות רבות הן על האדם המתמודד והן על החברה. הסטיגמה בבריאות הנפש מהווה חסם מרכזי לפנייה לטיפול, היא משפיעה על הערך העצמי של המתמודד ומובילה לתחושת בושה והסתגרות.

במפגש העמית לזכויות ידון עם הקבוצה על מהי סטיגמה חברתית וסטיגמה עצמית ויסביר את הקשר ביניהן. במפגש העמית ישתף חלקים מסיפורו האישי, על השפעות הסטיגמה בתהליכי ההחלמה שלו ועל ההשפעה של הסטיגמה על מימוש הזכויות. המפגש הישיר עם העמית מהווה בפני עצמו כלי משמעותי להפחתת הסטיגמה העצמית שקיימת למתמודדים רבים.

טיפול נפשי בקהילה

טיפול נפשי בקהילה – כל מה שצריך לדעת על טיפול בבריאות הנפש

טיפול נפשי נועד כדי להפחית קשיים רגשיים ולהחזיר את האיזון הנפשי והתפקוד בשגרת החיים. פעמים רבות, בטיפול אנו מוצאים כוחות שמקדמים אותנו ומסייעים לנו להגשים את עצמנו ואת הפוטנציאל שבנו.

במפגש על טיפול נפשי בקהילה העמית יספק מידע על הטיפולים הנפשיים הקיימים דרך קופות החולים, יעודד מימוש זכויות ופניה לקבלת סיוע, ויתן עצות כיצד לפעול כאשר יש קושי בקבלת הזכויות. ההרצאה משולבת בדוגמאות אישיות מנסיונו של העמית לזכויות, וינתן מרחב לדיון ושאלות מהקהל.

ייצוג עצמי מול מטפלים

ייצוג עצמי מול מטפלים ואנשי מקצוע – מגיע לי להבין ולשאול

מפגש זה יעסוק בייצוג עצמי מול פסיכיאטר, מזכירות, רופא ומטפל. אנו מכירים בכך שמפגש עם אנשי מקצוע עלול להיות מאתגר מסיבות מגוונות. אך ייצוג עצמי יעיל מול אנשי מקצוע הוא מהותי על מנת שנבין מהו הטיפול שאנו מקבלים ועל מנת שנהיה פעילים בתהליך הטיפולי שלנו.

במפגש העמיתים לזכויות ידבר על הקושי שיש לרבים מאיתנו במפגש מול אנשי מקצוע מתחום הטיפול והרפואה, ויתן כלים מתחום הייצוג העצמי שיעזרו לנו במפגש עמם. המפגש ילווה בדוגמאות מנסיונו האישי של העמית.

חלון לעולם בריאות הנפש

חלון לעולם בריאות הנפש – עם מה מתמודדים אנשים שמתמודדים?

1 מכל 5 אנשים בישראל מתמודד עם מחלה נפשית, כולנו מכירים אדם שמתמודד בסביבתנו.
מה המשמעות של התמודדות נפשית? עם מה מתמודדים אנשים שמתמודדים? ואיך אנחנו יכולים לעזור?

בהרצאה “חלון לעולם בריאות הנפש” העמית לזכויות יענה על שאלות אלו ועוד, תוך שיתוף בדוגמאות אישיות מתוך סיפור החיים שלו לצד ההתמודדות הנפשית. בנוסף, ההרצאה תורמת למיגור והורדת הסטיגמה ומתייחסת לתפקידה של הקהילה בסיוע להחלמתם של מתמודדי נפש.

מסע ההחלמה

מסע ההחלמה – היכולת לחיות חיים מלאים לצד ההתמודדות

ההחלמה בבריאות הנפש הינה היכולת לחיות חיים מלאים, מספקים ותורמים בקהילה לצד ההתמודדות הנפשית ואתגריה. מסע ההחלמה הינו אישי, מוגדר על פי היעדים הספציפיים של כל אדם ולכן הינו משתנה בין אדם לאדם. אין דרך אחת נכונה בדרך להחלמה. אנו בעמיתים לזכויות מאמינים שהחלמה בבריאות הנפש אפשרית לכל אדם.

במפגש העמית לזכויות יציג את גישת ההחלמה, יפרט על העקרונות המרכזיים שלה ויסביר על הקשר בין החלמה למיצוי זכויות. במפגש הוא יעסוק באמונה שההתמודדות הנפשית אינה מגדירה את האדם וכי לנו הבחירה להיות אקטיביים בשיפור איכות חיינו. העמית ישלב בין רקע תיאורטי לבין דוגמאות ממסע ההחלמה האישי שלו, ויעודד למצוא תקווה על מנת לקדם את תהליך ההחלמה שלנו.

ייצוג עצמי

ייצוג עצמי ככלי למיצוי זכויות – מגיע לי זו לא מילה גסה

לכל אדם יש זכות לדבר ולפעול בעד עצמו, לעמוד על מימוש זכויותיו ולהיות שותף בהחלטות הנוגעות למצבו ולמהלך חייו. אנשים עם מוגבלות נפשית פעמים רבות חווים אתגרים שונים במימוש זכויותיהם וביכולת לקבל החלטות בנוגע לחייהם.

במפגש העמית לזכויות ידבר על החשיבות הרבה של ייצוג עצמי, על החשיבות להיות מוביל בהחלטות היום-יומיות בחיים שלנו. העמית לזכויות יציג כלים לייצוג עצמי, יעביר התנסות משותפת בכלים וגם יספק מידע כיצד לפעול במקרים בהם מתקיימת פגיעה בזכויות. המפגש ילווה בדוגמאות מניסיונו האישי של העמית.

נושאים נוספים שיכולים לעניין אותך

״טיפול נפשי בקהילה – הרפורמה בבריאות הנפש״

הזמנת הרצאות לארגונים

מלאו את הטופס ואנו נחזור אליכם בהקדם