האתר בשלבי פיתוח אחרונים, מתנצלים על אי נעימות הזמנית :)

זכויות באשפוז פסיכיאטרי

לפעמים אנו נמצאים במצב נפשי הדורש אשפוז. מטרת האשפוז היא להביא אותנו לאיזון ולעזור לנו לחזור לתפקוד ולשגרת החיים שלנו. במהלך האשפוז יש לנו זכויות רבות שחשוב שנכיר. 

בחלק זה נוכל למצוא מידע בנוגע לזכויות שלנו באשפוז מרצון או באשפוז בכפייה, כמו הזכות לקבלת טיפול ומידע, הזכות לסודיות, הזכות לחוות דעת נוספת, הזכות לחופש תנועה ועוד. 

בנוסף לכך, נלמד מהם בדיקה וטיפול מרפאתי בכפייה ומהי ועדה פסיכיאטרית מחוזית. נבין באילו מקרים מותר להשתמש באמצעי הגבלה (קשירה או בידוד) במהלך אשפוז וכיצד אפשר לערער על אשפוז בכפייה.     

מהן הזכויות שלנו באשפוז פסיכיאטרי?
גם כשאנו נמצאים באשפוז, יש לנו זכויות רבות שנועדו לעזור לנו בתקופה זו. חשוב מאוד להכיר זכויות אלו ולהשתמש בהן. בחלק זה של האתר נוכל ללמוד על הזכויות האלו. נכיר את הזכויות שלנו בכל הקשור לקבלת הטיפול הרפואי, למידע הרפואי ועוד. כמו כן, בחלק זה נכיר את המענים הייחודיים בבריאות הנפש לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית.
אשפוז מרצון
לעיתים אנו נמצאים במצב נפשי לא טוב ובוחרים להגיע לאשפוז כדי לקבל תמיכה מקיפה וטיפול מתאים. בחלק זה נבין מה קורה לאחר שאנחנו מגיעים לאשפוז מרצון. נלמד איך קובעים שאנחנו זקוקים לאשפוז, והיכן נוכל להתאשפז. נבין איזה טיפול רפואי נקבל במהלך האשפוז ונלמד על תהליך השחרור. בנוסף לכך, נכיר את האפשרות של אשפוז יום בבית חולים פסיכיאטרי.
בדיקה בכפייה
החוק קובע שאסור לאשפז אותנו בכפייה בלי שנבדקנו על ידי פסיכיאטר. בחלק זה של האתר נבין מהי בדיקה בכפייה ומתי אפשר לעשות לנו בדיקה בכפייה. נלמד מהם ההבדלים בין בדיקה דחופה לבין בדיקה שאינה דחופה. נכיר את הזכויות שלנו במהלך הבדיקה, כמו למשל הזכות לדבר עם הפסיכיאטר ולהשמיע את דעתנו לגבי ביצוע הבדיקה.
אשפוז בכפייה
לעיתים אנו נמצאים במצב נפשי המחייב אשפוז בכפייה. חשוב שנדע שגם במצב זה, יש לנו זכויות מהותיות. בחלק זה של האתר נבין מה המשמעות של אשפוז בכפייה ובאילו תנאים הוא נעשה. כמו כן, נלמד כמה זמן יכולים להשאיר אותנו באשפוז בכפייה ובאילו דרכים אפשר לערער על ההחלטה לאשפז אותנו בכפייה. לבסוף, נלמד מהו טיפול מרפאתי בכפייה.
שימוש בבידוד או בקשירה במהלך אשפוז פסיכיאטרי
בחלק זה של האתר נקרא על המצבים שבהם מותר לצוות רפואי להשתמש באמצעי הגבלה שונים (בידוד או קשירה). נלמד על האמצעים השונים, ובמיוחד נכיר את הזכויות שלנו גם במצבים מורכבים אלו. חשוב שנדע שהשימוש באמצעי הגבלה מותר במקרים קיצוניים בלבד ולזמן מוגבל.

נושאים שיכולים לעניין אותך

יש לכם שאלה?

אנחנו כאן בשבילכם