האתר בשלבי פיתוח אחרונים, מתנצלים על אי נעימות הזמנית :)

טיפול נפשי בקהילה

טיפול נפשי הוא טיפול שיכול לעזור לנו לשפר את החיים שלנו.

כמו כל טיפול רפואי אחר, גם טיפול נפשי אפשר לקבל בקהילה.

כיום, רוב האנשים שמקבלים טיפול נפשי, מקבלים את הטיפול במרפאת קופת החולים הקרובה לביתם.

קופת החולים אחראית לספק לנו טיפול לנפש וטיפול לגוף.

בחלק זה של האתר תוכלו למצוא סיכום כללי של הזכויות שלנו וסרטונים בנושא זה, של עמיתה לזכויות ושל נציגה מטעם משרד הבריאות. 

מהו טיפול נפשי בקהילה?
טיפול נפשי הוא טיפול שיכול לעזור לנו לשפר את החיים שלנו. כמו כל טיפול רפואי אחר, גם טיפול נפשי אפשר לקבל בקהילה. כיום, רוב האנשים שמקבלים טיפול נפשי, מקבלים את הטיפול במרפאות קופת החולים הקרובות לביתנו. קופת החולים אחראית לתת לנו טיפול לנפש וטיפול לגוף. בחלק זה של האתר יש סיכום כללי של הזכויות שלנו וסרטונים של עמיתה לזכויות ושל נציגה של משרד הבריאות.
היכן מקבלים טיפול נפשי בקהילה וכיצד זה מתבצע?
כל תושב ישראל שיש לו מצוקה (בעיה) נפשית, יכול לקבל טיפול. כדי להתחיל את התהליך עלינו לפנות לקופת החולים שלנו. בחלק זה של האתר תמצאו תשובות לשאלות הבאות: מי יכול לקבל טיפול נפשי בקהילה? למי עלינו לפנות כדי לקבל את הטיפול? היכן נקבל את הטיפול? כמו כן נלמד מה קורה בפגישה הראשונה עם איש המקצוע בבריאות הנפש, כדי שנוכל להתכונן אליה.
שירותי תמיכה נפשית
היכנסו והכירו את סוגי הטיפולים השונים שאפשר לקבל דרך קופת החולים. כדי להתאים את סוג הטיפול לצרכים שלנו, נוכל להתייעץ עם איש מקצוע מצוות קופת החולים.
מהן הזכויות שלנו בטיפול נפשי בקהילה?
חשוב שנדע לאילו זכויות אנחנו זכאים כשאנו מקבלים טיפול בקהילה. בחלק זה נפרט מהם זמני ההמתנה לקבלת טיפול; באיזה מרחק מהבית אנחנו אמורים לקבל את הטיפול; למשך כמה זמן נוכל לקבל טיפול; והאם אנו יכולים לעבור בין מרפאות במידה ואנו לא מרוצים מהטיפול שקיבלנו.
איך שומרים על הסודיות שלנו?
המידע הרפואי על הטיפול בבריאות הנפש הוא פרטי ואישי. הצוות של קופת החולים חייב לשמור על הפרטיות שלנו. הצוות בקופת החולים מקבל רק מידע שחשוב לו לקבל כדי שיוכל לעזור לנו. בחלק זה של האתר נלמד מי מאנשי הצוות הרפואי מקבל את המידע; באילו מקרים מותר לקופת החולים להעביר את המידע לגורמים אחרים; ומה הזכויות שלנו בתחום זה.
מה עושים כשאנחנו לא מקבלים את הטיפול שאנחנו צריכים?
כשאנחנו מרגישים שאנחנו לא מקבלים את מה שמגיע לנו, יש לנו זכות להתלונן על כך. כשאנחנו מתלוננים, אנחנו עוזרים לשפר את השירות וגם פועלים כדי לקבל את מה שמגיע לנו. בחלק זה נסביר למי פונים כדי להגיש את התלונה ובאיזה אופן מגישים אותה.

נושאים שיכולים לעניין אותך

יש לכם שאלה?

אנחנו כאן בשבילכם